Bulis játékok

péntek, december 28, 2012

Előfordul, hogy szilveszterkor néhány családban nem(csak) a felnőttek mennek szórakozni, hanem a gyerekeknek is rendeznek valamilyen bulit. Több családot is ismerek, ahol a baráti társaságok retye-rutyástul összejönnek és felnőttek-gyerekek együtt szórakoznak - egy darabig, míg a kisebbeknek ágyba nem kell bújni. Ha ez a helyzet, érdemes egy-két játékötlettel is készülni, amivel le lehet kötni a gyerkőcöket egy darabig. Ilyenkor természetesen főleg a táncolós, bohóckodós játékok kerülnek előtérbe.
 


 
Székfoglaló

Tudom, ez már örökzöld játék gyerekbulikon, de sosem lehet megunni! Rakjatok körbe eggyel kevesebb széket, mint amennyien játszotok. Ha szól a zene mindenkinek táncolnia kell - beszéljétek meg előre, hogy közben lehet-e körbemenni a székek körül, vagy egy távolabbi helyen kell ropni a táncot. Ha megáll a zene, mindenkinek helyet kell találnia egy széken. Akinek nem jut hely, az kiesik a játékból. Sértődős gyerekek és sértődős szülők gyerekei ne játsszanak! Aki a zenét megállítja, legyen háttal a táncolóknak!

                Söprűs tánc I.

Hasonlóan kiesős rendszerű játék, mint a székfoglaló. Körben állva táncolunk, és egy söprűt adogatunk tovább. Aki megkapja a söprűt, egyet fordulnia kell vele és át kell adnia a mellette állónak. Nem ér odadobni, rendesen a kezébe kell adni! Ha megáll a zene, az esik ki, akinél a söprű van.



prűs tánc II.

Ennél a változatnál párosával táncolnak a gyerekek (és felnőttek). Egyvalakinek a söprű a párja. Ha megáll a zene, mindenkinek gyorsan új párt kell találnia. Aki a söprűvel táncolt addig, eldobja azt és hamar párt választ magának. Akinek nem jut pár, az táncol most a söprűvel. Ebben a játékban tehát nincs kieső!

Szobros játék

Kisebb gyerekek nagyon szeretik a szobros játékot, amikor a zene megállásának pillanatában szoborrá kell merevedniük. Meghatározhatjuk, hogy milyen szobrok legyenek: mérges, szomorú, vidám, félelmetes  stb. Változhatnak állatokká is és mutathatunk egy bizonyos mozdulatot, testhelyzetet, ahogyan meg kell állniuk a szobroknak (pl. egy lábon, terpeszállásban, orrukat megfogva stb.)

Tánc az újságpapíron

Minden táncospár kap egy nagyobb méretű újságlapot, amire rá tudnak állni. Úgy kell táncolniuk, hogy ne lépjenek le a papírról. Ha megáll a zene, félbe kell hajtani az újságpapírt és most azon kell folytatni a táncot, nem szabad lelépni róla. Az a győztes, aki tovább bírja a  táncot az egyre kisebb lapon. Játszhatják apukák és gyerekek, vagy nagyobb és kisebb tesók, mert a végén csak egymást felemelve, vagy egymás lábára állva fognak elférni!  

Lufis tánc

Ennél a játéknál úgy kell táncolni, hogy a két táncos a homloka között egy felfújt lufit tart, aminek nem szabad leesnie. Az a győztes, aki a legtovább tudja megtartani a lufit, miközben táncol (nem ér egyhelyben állni!).

LimbóÓÓ!!

Ugye ezt senkinek nem kell magyarázni? Ha valaki mégsem ismeri a Hungária együttes régesrégi számát, az vegyen elő egy söprűt, (vagy madzagot) aminek a két végét nyomja egy-egy lustább résztvevő kezébe. A táncosoknak pedig a söprű alatt kell hátrahajolva átbújniuk, persze egyre alacsonyabban.


Tombola
 
Ha nagyon szervezett bulit szeretnétek tartani, készülhettek tombolával is. Biztosan akad mindenkinél feleslegessé vált játék, vagy maradék édesség, szaloncukor, amit ki lehet sorsolni a résztvevők között. Kerülhet a tombola-ajándékok közé lufi, matrica, kis karácsonyfadísz, ceruza, filctoll, Kindertojás-figura stb. A nagyobb gyerekek biztosan szívesen elkészítik a tombolajegyeket (csak annyi az egész, hogy minden számot kétszer kell felírni kis papírcetlikre: egyik a résztvevőhöz kerül, a másikat meg betesszük egy kalapba, amiből sorsolunk).

Zsákbamacska

Az apróbb kis tárgyakat betehetitek egy-egy papírzacskóba is. A táncversenyek győztesei, vagy a valamilyen produkciót bemutató (éneklő, verset mondó, szólótáncot bemutató) gyerekek részesülhetnek belőle. 

Vonatozás!

Ki ne hagyjátok a lakodalmak sztár-játékát, a vonatozást - a gyerekek imádják! Nemcsak a a "Megy a gőzös..."-re lehet vonatozni, hanem bármilyen zenére. A vonat természetesen össze-vissza kanyaroghat, különböző akadályokon mehet át (székre fel és le, asztal alatt), és közben a mozdonyvezető mutathatja a kötelező testmozgást az utasoknak (például: integetés, ugrálás, guggolás, tolatás).

szórakozást, jó bulizást, boldog új évet mindenkinek!!!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images