Készíts gyorsan ajándékot a gyerekekkel!

péntek, december 21, 2012


Még mindig van egy hétvége karácsonyig. Ha eddig nem tettétek, talán tudtok még időt szakítani arra, hogy nagymamának, nagypapának, vagy unokatesóknak valami szép meglepetést készítsetek saját kezűleg. A következő ajándékötletek kb. egy óra alatt elkészülnek. Ez nem is olyan nagy ár azért az örömért, amit majd a megajándékozott arcán fogtok látni. Igaz? Nem beszélve arról, hogy a gyerekeknek is jól fog esni az az együtt töltött kis idő, amíg barkácsoltok, beszélgettek esetleg egy karácsonyi CD és gyertyafény mellett.




Ezeket az angyalkákat fényes, vagy sima fehér papírból is meghajtogathatjátok. 5-6 évesek már biztosan el tudják készíteni kis segítséggel. A fonaldarabok levágásakor még a hosszúságmérést is gyakorolhatják.

Vigyázz a csomagolópapír kiválasztására, mert a túl vékony fényes papírt  nem lehet meghajtogatni (mindig visszaugrik, kisimul). Ha van otthon ajándéktasak fényes papírból, megpróbálhatsz abból vágni egy darabot.


Az ovis gyerekek hamar megtanulják a harmonika-hajtogatást. Így készül ennek az angyalkának a teste is. A feje papírgolyóból, a haja hobbyboltban kapható "angyalhajból" van (de helyettesíthetjük fonallal, vagy ezüstös karácsonyi boával is).
A karokhoz és a ruhához egy-egy 8,5 cm X 7,5 cm-es fehér papírdarab szükséges. A ruhához a hosszabb oldalon kezdjük a harmonikahajtást, kb. 1 cm-ként. A karokhoz a leírás szerint a papír sarkától indulva kell hajtogatni, de hajtogatható ugyanúgy, mint a ruha, csak a végén félbehajtjuk az egészet, így kapjuk meg a két kart. A karokat vékony dróttal, vagy erős cérnával rögzítjük a fejhez, majd a testre ragasztjuk az egészet.  



A legkisebb ovisokkal a vágás előtt a papírtépést gyakoroljuk. Az ő kis kezük is elég ügyes már ahhoz, hogy 2-3 cm-es darabkákat tépjenek ki selyempapírból (esetleg krepp-papírból) és összegyűrjék gombóccá. Ezeket aztán a kartonból kivágott formára kell ragasztgatni, felváltva a pirosat és a fehéret.

Ezt a formát igazán nem nehéz megrajzolni, de a biztonság kedvéért sablont is találtok hozzá

Ez a fenyőfa ugyanúgy készül, csak piros fagolyókkal díszítették (gyöngyfűzőkészletben talán akad ilyen).



Ez a kirakós játék is hamar elkészül, rokon gyerekek, vagy kistestvér is örülni fog neki. Nem kell hozzá más, csak karácsonyi csomagolópapír, ragasztó és gyufásdobozok. Jó ötlet arra az esetre is, ha Te szeretnél készíteni valamilyen saját alkotást a gyerekeidnek ajándékba.




Sok üzletben lehet kapni ilyen csokival bevont szív és csillag formájú mézespuszedlit (én utoljára a SPAR-ban láttam). Ha cukorsziruppal felragasztjátok őket karácsonyfa alakban (vagy máshogyan) egy vastagabb kartonra, ajándékba is adható édes szájúaknak.
A cukorszirup 2 ek. citromléből és annyi porcukorból készül, hogy sűrű legyen. Ecsettel kell a sütik hátulját bekenni és felragasztgatni. Aztán az elejére is kenhetünk belőle és díszítésként kis cukorkákat tehetünk rá  (pl: Smarties).
Ez a kis kép is hasonlóan készült, csak a háttért alufóliával vonták be. A hóember fehér színű mézes puszedliból van.

Még egy édes kis házikó, ezúttal "Hanuta" nápolyiból.


Ennek az ajándéknak biztosan örülni fog, aki kapja! Nem is gondolnátok, mennyire egyszerű elkészíteni! A házikó spatulából készül, aztán csak tele kell ragasztgatni mindenfélével, például: tésztával, gombokkal, gyöngyökkel, vagy bármi mással, ami a gyerekek kincsei között akad.

Ha a háztetőt lehagyjátok, akkor egy szép képkeretet kaptok, amibe saját készítésű rajz, vagy fotó kerülhet.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images