Húsvéti kosárkák

péntek, március 29, 2013

Ha elkészültek a húsvéti tojások, valamibe bele is kell tenni őket. No és az ajándék édességnek is jól jön egy szép kosárka, vagy tasak. Ha még belefér az idődbe, alkoss valamit a gyerekekkel együtt! A festésbe, díszítésbe a kisebbeket is bevonhatod, a hajtogatásban, vágásban pedig már a nagyobbak is ügyeskedhetnek.





Egy ilyen kosárka sajtosdobozból is elkészülhet. Számíts rá, hogy többször is át kell ahhoz festeni, hogy ilyen szép egyenletes színt kapjon. Hobbifestékkel, vagy akrilfestékkel, esetleg sűrű temperával próbálkozz!
forrás: www.livingathome.de


Muffinpapírt is használhatsz tojástartónak. Ha vásárolni szeretnél, kattints 
ide,  
 vagy ide. 

Ha nyomtatni szeretnél hasonlót, nézd meg ezt az oldalt!
Itt is nagyon szép nyomtatható muffinpapírokat találsz!

A virág formájú kosárka leírását itt találod!


Ezt az egyszerű kosárkát díszítheted színes kis virágformákkal. Ha van mintalyukasztód, még könnyebb a munka. A gyerekek percek alatt feldíszítik.



Ezeket a kis kosarakat össze kell fűzni. Ez is a gyerekek dolga! Használj rafiát, vagy drótos madzagot, hogy könnyebb dolguk legyen. Ha egyedül fűzögetsz, szép szalag is kerülhet bele!
Kosárka sablon letöltése
 elkészítés képekben

Nem is olyan nehéz, mint elsőre látszik! Igaz, kicsit időigényesebb, de a fűzögetésbe a gyerekek is besegíthetnek.
 Elkészítési útmutató


A hajtogatás első három lépésével szerintem boldogulni fognak a gyerekek, aztán fejezzétek be együtt! a nyuszipofi megrajzolása is lehet az ő feladatuk.


 Ez aztán a gyerekeknek való feladat! Papírgurigát befesteni, virágokat kivágni és felragasztani. Hogy könnyebb legyen, készíts nekik egy virágformát sablonnak (lehet tulipán is, vagy bármilyen más minta).
virág sablon letöltése 

 húsvéti kosár sablon letöltése
Sajnos ennek a kosárkának a sarkai nem fértek rá a sablonra, de ha letöltöd és kinyomtatod, könnyen megrajzolhatod a hiányzó vonalakat.

 Egyszerű papírcsíkokból álla kosár, nem lesz nehéz elkészíteni!
forrás
 Sajnos ehhez a kosárkához nem találtam leírást, de ha menézed, milyen darabokból áll, könnyű lesz elkészíteni. Kattints ide!
 

 Tyúkanyó kosárka letöltése
 

Még egy húsvéti kosár sablon 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images